kestäväkehitys

 

Olen itse tosi tietoinen ilmasto asioista ja muotialan isosta vaikutuksesta ilmastonmuutokseen. Mun mielestä on hyvä, että tälläinen helposti lähestyttävä ja mielenkiintoinen dokumenttisarja on tehty jossa on mukana tunnettuja ihmisiä niin ihmiset joita tälläinen ei yleensä kiinnosta, voi lähteä helposti seuraamaan tätä.

Suurin osa asioista oli jo mulle tuttua mutta esim. se että tummien vaatteiden värjääminen on maapallolle kuormittavampaa oli mulle ihan uusi tieto. onneksi ostan suurimman osan vaatteistani kirpparilta. Silti vähän stressaa kun omalla harteilla on niin paljon tietoo kaikesta ja pitäis jotenkin yrittää toimia oikein. Sarjassa tärkeetä oli se että ne ihmiset laitettiin sinne tehtaille ja pelloille työskentelemään niin ihmiset saa oikeen kuvan kuinka rankkaa ja vaarallista siellä on +se että ne sai saman verran palkkaa kuin muut työntekijät. Ärsytti kun alussa osa niistä alko pelleilemään siellä ja käyttäyty epäkunnioittavasti niitä työntekijöitä kohtaan (en sitten tiiä kuinka kirjoitettu kohtaus se oli) mutta onneks ne palas maan päälle aika äkkiä. Kaikkien pitäs kattoo toi sarja, se on oikeesti tosi silmiä avaava ja opettaa pikamuodin isoista haitoista ja työntekijöiden elämästä. Vaan sen takia että meillä suomessa toi asia ei oo noin paha, ei tarkota että meidän pitäs sulkee silmät siltä mitä muille tapahtuu.

Jos ihmiset haluaa muutosta ilmastoasioihin, niiden pitäs miettiä tarkemmin mitä ne tarvii eikä halua. Pitää panostaa laatuun että tuote kestää, eikä ostaa sitä halvinta joka menee nopeammin hajalle. Kannattaa myös suosia kirppareita, tori.fi, tuttuja ja muita 2nd hand vaihtoehtoja. se on yleensä halvempaaki. Pitäs myös alkaa äänestämään niitä ihmisiä jotka tekis ilmastoasioitten eteen jotain ja boikotteja enemmän niin isot yhtiöt parantais asioissa.

Kommentit

  1. Kiitos Oliver. Pohdintasi jokaisesta lauseesta nousee esille, että nämä asiat on sinulle entuudestaan tuttuja ja tärkeitä. Olet miettinyt kuluttamista hyvin laajasti ja monipuolisesti.

    Olet löytänyt oman tapasi toimia kuluttajana, jotta voit hankkia sen mitä tarvitset mahdollisimman hyvällä omallatunnolla. Se ei tarkoita sitä, ettetkö silti välillä tuntisi pistosta omassatunnossasi. Kestävän kehityksen arvojen mukaan ostaminen ei ole helppoa. On vaikea jäljittää tuotteen moninainen tuotantoketju, kun siitä ei välttämättä löydä tietoa ilman kovaa salapoliisi-työtä.

    Olet näyttänyt myös omalla esimerkilläsi täällä opiskelumaailmassa, miten kestävän kehityksen arvojen mukaan voi tehdä arkista työtä. Jokainen vaikuttaa siihen mihin suuntaan maapallon hyvinvointia viemme, kohti parempaa vai huonompaa. Toivottavasti kaltaistesi määrä kasvaa vielä vuosien saatossa ja suunta on kohti positiivisempaa lopputulosta. Kiitos!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti